Om oss

IMG_7531
Välkommen till Handsjö Handel AB!

Öppettider i butiken:

Öppet vardagar 8-19 & helger 11-17.


Vi högtider så kan vi ha något förändrade tider, se längst upp på hemsidan eller på facebook. Vi har öppet i någon omfattning alla dagar året om.


Ni är alltid varmt välkomna till vår butik.

/ tjuvjakt.se
Sommaren 2023 har vi äntligen påbörjat vår efterlängtade utbyggnaden av butiken, vi bygger ut butiksytan med ungefär 200 m2 och lagret med 40 m2, då ska man tänka på att vi har i dag ca 70 m2 butik så det kommer att bli en stor skillnad.
Vår utbyggnad finansieras delvis av bidrag från EU och Länsstyrelsen i programmet för utveckling av landsbygdsföretag vilket vi är mycket tacksamma för.
Vår plan är att vi skall vara klara med utbyggnaden inför sommaren 2024 och då ladda upp med massor av fina erbjudanden.


För att göra det enklare att hitta till vår hemsida så använder vi oss av några olika hemsideadresser. De vi använder oss av är tjuvjakt.se, tjuvfiske.se, bulvan.se och lockpipan.se. Som ni säkert förstår så använder vi oss av dessa namn endast för att få er besökare/kunder att hitta till oss och att ni skall komma ihåg namnet, vi motsätter oss all form av tjuvjakt och tjuvfiske.


MaBo Jakt & Fritid startade 1996 och har genom åren haft butik hemma på gården, åkt på olika marknader, mässor och sedan 2005 även som internet butik.

Titta igenom internetbutiken och du kommer att märka hur enkelt det är att beställa varor av oss. Är det något du funderar över så tveka inte att ta kontakt med oss via telefon 0682-100 02 eller e-post tjuvjakt@tjuvjakt.seOktober 2015 så tog vi över macken i Rätan och bedriver vår verksamhet därifrån, både den fysiska och internetbutiken. Tyvärr så är lokalerna för närvarande små och sortimentet i butiken anpassas efter säsong, finner ni något på tjuvjakt.se och vill titta på produkten i butiken så hör gärna av er innan så kan vi ta fram den åt er.

Butiken ligger i korsvägen mellan väg 315 och E45. 315 från Sundsvall - Vemdalen. E45 Mora - Östersund. Rätansbyn ligger i södra delen av Jämtland i Bergs kommun.

I Rätan så finner ni ett mycket bredare sortiment än vi har haft tidigare.

Jakt, fiske, fritidsprodukter samt kläder anpassat efter säsong.
Vi har alltid korv, kaffe, dricka, godis mm till försäljning.
Vi har ett bra utbud av olja, lampor mm som man kan behöva till bilen.
Dags- och veckotidningar.
OKQ8 säljer fortfarande bränsle men nu som en automatstation.
Ni kan ladda er elbil hos oss, finns både snabbladdare och en vanlig.
Verkstaden drivs vidare som tidigare av JG Service, 0682-103 00.
Vill ni vinna pengar så är vi ombud åt Svenska Spel och ATG.
Vi är paketombud åt bussgods/linjetrafik och Schenker.
Vi är också systembolagsombud, ni kan antingen ringa till oss direkt och beställa eller så kan ni enkelt lägga er order själva på systembolaget.se och ange oss som ombud. Det går att beställa från hela bolagets sortiment och ni får ett sms när varorna finns att hämta hos oss.
Apoteksombud, ni kan få era receptbelagda mediciner skickade till oss och vi har ett sortiment hemma med det nödvändigaste som är receptfritt.


Fiskekort till Handsjön FvOF, Rätans FvOF och Övre Hoans FVO kan ni köpa här.
Under vintersäsongen säljer vi ledbevis för Rätans Skoterklubb.Ni skall vara 100% nöjd med er order, er leverans och med varje produkt.


Kameraövervakning i butiken.

Vi som utför kameraövervakningen är Handsjö Handel AB, Sjövägen 1, 845 95 Rätan.
0682-100 02, www.tjuvjakt.se.
Vårt dataskyddsombud är Martin Bodin 070- 51 300 67.
Bevakningen sker enligt kamerabevakningslagen 2018:120.
Vi anser att vårt intresse av att kameraövervaka vår butik och våra kunder väger tyngre för personalens säkerhet och att motverka snatteri och stöld i butiken än den registrerades och att behandlingen är nödvändig för det aktuella ändamålet.
Filmer och bilder från kameraövervakningen lagras i 14 dagar.
Om man vill att filmen från övervakningen raderas så ber vi er att kontakta dataskyddsombudet.
Om man anser att övervakningen bryter mot lagar, regler eller avtal så bör man kontakta Datainspektionen.
Ljud spelas in på filmen.Vi är mycket tacksamma för era synpunkter och åsikter, vi vill gärna att Ni mailar oss om Ni har ideér på hur vi kan förbättra oss, tjuvjakt@tjuvjakt.se

Lite historia om Handsjön och dess handel !
Utdrag ur beskrivningen öfver Rätans socken i Jemtland. Tillägnad Rätans sockenmän af I Scherdin, år 1877.
Handsjön, nära invid gränsen, mot Medelpad, 1 1/2 mil österut från Rätans kyrka, med svår väg till allmänna landsvägen, ligger sjön af samma namn, bildad af Ljunga elfs genomflöde, har ett vacket läge vid foten av ett berg. Kallades först Hornsjön, till följe af den myckenhet elgar, som i början der funnos och hvilka lemnade efter sig en myckenhet horn............Här bor den utan tvifvel rikaste hemmansägaren i Jemtland och en bland de rikaste inom riket, hvilken icke låtit för en ringa penning afhända sig sin till hemmanet hörande skog, hvadan hans förmögenhet kan sägas betydligt öfverstiga en half million kronor.

Den man som nämns i ovanstående var även - såvitt kunnat utrönas - Handsjöns förste handlare. Handelsrättigheterna daterar sig från 2/12 1876. Han drev sin affär i ca 15 år.

Den sista livsmedelsbutiken i Handsjön byggdes av Harald Thelemark 1949 då den tidigare affärslokalen som legat vid Ol Anners brunnigt ner, namnet ändrades också till Handsjö Handel. Denna affär övertogs år 1953 av Dane Nilsson och i 36 år kunde handsjöborna besöka "Danes" tills han stängde affären för gott år 1989. Vi öppnade vår butik 1996 så det har bedrivits handel i Handsjön i 125 år ända sedan 1876, endast mellan åren 1989-1996 var byn utan handel. Under våren/sommaren kommer vi att förflytta vår verksamhet till denna lokal. Nu används denna lokal som lagerlokal tillsvidare.